Zgjohuni çdo mëngjes në të njëjtën orë
Duke ndjekur një orar të caktuar, ndihmoni organizmin të krijojë një program ditor.
Mundohuni të ekspozoheni për pak minuta në dritën e diellit, çdo ditë
Nëse gjatë gjithë ditës qëndroni larg dritës natyrale atëherë ora juaj biologjike fillon e shpërqëndrohet. Vetëm drita natyrale e ndihmon atë të koordinohet sërish.
Ushtrohuni
Duke lodhur trupin gjatë ditës, gjatë darkës do të keni nevojë për çlodhje më shpejt se zakonisht.
Mbani një bllok shënimesh me ato që duhet të bëni ditët në vazhdim
Kjo do ju ndihmojë të jeni të organizuar e të mos keni ankth e mendime kur shtriheni për të fjetur.
Mbajeni celularin larg
Është vërtetuar se drita e telefonit e shpërqëndron sistemin njerzor dhe e mban atë zgjuar.