32.2 C
Pristina
Saturday, July 13, 2024

Buy now

spot_img

Debati për Demarkacionin: Këto janë konkluzionet dhe propozimet e ekspertëve

Në fund të debatit për demarkacionin me Malin e Zi, u dhanë disa propozime për hapat e ardhshëm.
Konkluzionet nga grupi i ekspertëve është si në vijim:
1. Komisioni Shtetëror i angazhuar për shënimin e kufirit ka bërë disa lëshime

2. Kufiri nuk është i bërë gabim në tërë gjatësinë e vet, por vetëm në disa sektore, që arrin në 8200 hektarë.
3. Propozojmë që të rishikohen dokumentet në bazë të Kushtetutës së vitit 1974
4. Propozojmë që të rishikohet dhe të analizohet sërish materiali
5. Propozojmë që në seancën e ardhshme plenare të vendoset që shtetet mike të negociojnë mes dy vendeve për të garantuar frymë më të mirë mes shteteve.

Artikuj të ngjashëm

- Marketing -spot_img
- Marketing -spot_img

Artikujt e fundit

- Marketing -spot_img