20.5 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024

Buy now

spot_img

Operacionet e kërkimit-shpëtimit në kushte dimërore, ushtarët e FSK-së demonstrojnë aftësitë

Operacionet e kërkimit-shpëtimit në kushte dimërore, ushtarët e FSK-së demonstrojnë aftësitë 

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj ka bërë të ditur sot se Forca e Sigurisë së Kosovës ka organizuara aktivitetin e demonstrimit të aftësive për manovrim me kapacitete të Operacioneve Speciale dhe Kërkim Shpëtimit malor në kushte dimërore.

Mehaj në një postim në Facebook shkruan se ky aktivitet gjithashtu shërben në funksion të testimit dhe ngritjes profesionale të Forcës në ofrimin e Mbështetjes Ushtarake për Autoritetet Civile (MUAC) sipas mandatit dhe misionit të Forcës.

Demonstrimi i aftësive të FSK-së për manovrim me kapacitete të Operacioneve Speciale dhe Kërkim Shpëtimit malor në kushte dimërore

Forca e Sigurisë së Kosovës organizoi aktivitetin e demonstrimit të aftësive për manovrim me kapacitete të Operacioneve Speciale dhe Kërkim Shpëtimit malor në kushte dimërore.

Garda Kombëtare që është njësia kryesore e FSK-së, me kapacitete të reagimit në emergjenca civile duke përfshirë kapacitet e njësisë së Kërkim Shpëtimit (KSH), në bashkëpunim me njësinë e Operacioneve Speciale, me qëllim të demonstrimit të aftësive për planifikim dhe ekzekutim të operacioneve të KSH malor demonstruan:

Evakuimin e të lënduarve me teleferik; Operacionet me motor-ski;

Operacionet e Kërkim-Shpëtimit me K9 (qenë); Kërkim-Shpëtimi në Ortek;

Trajtimin e të lënduarve;

Qitjet me precizitet të lartë dhe aktivitete tjera.

Ky aktivitet gjithashtu shërben në funksion të testimit dhe ngritjes profesionale të Forcës në ofrimin e Mbështetjes Ushtarake për Autoritetet Civile (MUAC) sipas mandatit dhe misionit të Forcës.

Përgëzoj udhëheqësin e njësive për profesionalizimin e treguar në planifikimin, përgatitjen dhe ekzekutimin e këtij demonstrimi

Artikuj të ngjashëm

- Marketing -spot_img
- Marketing -spot_img

Artikujt e fundit

- Marketing -spot_img