27 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024

Buy now

spot_img

Ikja e qytetarëve nga vendi, Bislimi: Është diçka normale

Ikja e kosovarëve nga vendi “është diçka normale” për zëvendëskryeministrin Besnik Bislimi.

Bislimi u pyet për largimin e qytetarëve nga vendi gjatë raportimit në Komisionin parlamentar për Integrime, dhe fillimisht tha se për këtë “duhen statistika”. Ai tha se në Ballkanin Perëndimor ka pasur gjithmonë tendenca për migrim, ndërsa tha se kjo “është diçka normale”.

“Në Kosovë, në Ballkanin Perëndimor ose në Europën Lindore ka pasur në vazhdimësi tendenca për migrim. Diku gjysmë milioni mjekë që operojnë në Bashkimin Europian nuk janë të lidhur me Bashkimin Europian. Do të thotë, migrimi është diçka normale, është pjesë e tendencave të individit dhe familjeve për të përmirësuar standardet e jetesës”, tha ai.

Bislimi tha se “mund të bëhet më shumë” që ata të qëndrojnë në Kosovë, duke thënë se “kushtet e punës duhet të jenë më të mira”.

“A jemi duke bërë mjaftueshëm që ata të mbeten në Kosovë? Unë mendoj që mund të bëjmë më shumë. Por, po them, për aq kohë sa gjithandej nëpër Prishtinë, Fushë Kosovë, Gjilan ka shpallje që kërkojmë punëtorë, kjo nënkupton që ndoshta kushtet e punës duhet të jenë më të mira për t’i tërhequr këta që të mbesin në Kosovë”, tha zëvendëskryeministri.

Bislimi tha se për informata duhet të merren parasysh Agjencia e Statistikave të Kosovës, Banka Qëndrore e Kosovës dhe Administrata Tatimore e Kosovës. Ai tha se s’mund të merren parasysh “personat si Jusuf Azemi”, kryetar i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat. 

“Për këto informata mund të diskutojmë. Se me e pyet pë shembul, Jusuf Azemin, ai thotë 600 mijë punëtorë e kanë lëshu punën. Por nuk mund t’i marrim përbazë këta persona”, tha ai.

Artikuj të ngjashëm

- Marketing -spot_img
- Marketing -spot_img

Artikujt e fundit

- Marketing -spot_img