27 C
Pristina
Tuesday, June 18, 2024

Buy now

spot_img

Gjërat që çiftet e lumtura bëjnë çdo ditë

Të jesh i, e lumtur duket shpeshherë utopike, e pamundur, e megjithatë shumë çifte ia dalin që pavarësisht kohës së gjatë të kaluar së bashku, sfidave dhe vështirësive të ndryshme t’ia dalin të jenë të lumtur, realisht të lumtur.

Çfarë kanë të përbashkët të gjitha këto çifte? Nëse dëshironi ta shijoni marrëdhënien tuaj në vitet e ardhshme, është e rëndësishme të mësoni se si të komunikoni me efikasitet.

1: Shprehni emocionet dhe nevojat tuaja: Partneri juaj nuk mund ta lexojë mendjen tuaj, prandaj është e rëndësishme që të tregoni qartë se çfarë kërkoni në marrëdhënien tuaj – dhe atë që nuk dëshironi. Jini të qartë kur shprehni ndjenjat, qofshin ato pozitive ose negative, dhe sigurohuni që ju të dy gjithmonë e dini se ku qëndroni. Ndonjëherë mund të mendoni se partneri juaj duhet të dijë se çfarë doni ose si ndiheni – por mbajeni mend njëherë e përgjithmonë: nuk është e mundur. Ju duhet të mësoni të flisni për emocionet dhe nevojat tuaja.

2: Jini plotësisht të ndershëm: Në fund të fundit, nëse nuk mund të jesh i ndershëm me personin me të cilin ndan jetën, kur mund të jesh i ndershëm? Në një marrëdhënie, duhet të jeni tërësisht, ndonjëherë brutalisht të ndershëm dhe të hapur. Kjo vlen për gjëra të vogla, të tilla si sa e urreni kolegun tuaj të ri, si dhe për gjëra të mëdha dhe të rëndësishme që luajnë një rol të madh në jetën tuaj. Sa më i ndershëm të jeni, aq më të afërt dhe më e mirë do të jetë marrëdhënia juaj.

3: Dëgjoni çfarë ka për të thënë tjetri: Ka dy persona në çdo marrëdhënie, dhe të dy janë njësoj të rëndësishëm. Ju keni mësuar të shprehni emocionet tuaja, gjë që është shumë e rëndësishme, por është po aq e rëndësishme që të dëgjoni atë që partneri juaj ka për të thënë. Në të njëjtën kohë, përpiquni të kuptoni fjalët e tyre dhe t’i merrni në konsideratë. Mbani mënd se nuk jeni të përsosur dhe se partneri juaj mund të presë që të bëni disa ndryshime. Nëse mund ta bëni këtë dhe të bëni një hap përpara së bashku, ndoshta keni ardhur përpara një jete shumë të ndritur./Prishtinapress/

Artikuj të ngjashëm

- Marketing -spot_img
- Marketing -spot_img

Artikujt e fundit

- Marketing -spot_img