24.7 C
Pristina
Tuesday, July 23, 2024

Buy now

spot_img

Cilat janë projektet që janë të përfshira në buxhetin e Prishtinës për vitin 2024

Nënkryetari i komunës së Prishtinës, Alban Zogaj, ka bërë të ditur se cilat janë disa nga projektet që do të përfshihen në buxhetin e miratuar për vitin 2024, që është rreth 124 milionë euro:

1. Mbi 6 milionë euro për transportin publik, duke përfshirë blerjen e 30 autobusëve të rinj.

2. Afërsisht 5 milionë euro për menaxhimin e mbeturinave, një rritje e konsiderueshme krahasuar me vitin e kaluar.

3. Mbi 4 milionë euro për ndërtimin e nenkalimit në rrugën “Agim Ramadani”.

4. Mbi 4 milionë euro për ndërtimin e ishullit urban që lidh lagjen Arberia me Pallatin e Rinisë.

5. Mbi 7 milionë euro për vazhdimin e ndërtimit të Rrugës Jim Xhema (fazat e tjera).

6. Mbi 2 milionë euro për përfundimin e ndërtimit të Unazës Qendër, nga Rokuzina deri tek Rrethi i Lakrishtes.

7. Mbi 2 milionë euro investime në rivitalizimin e Tulltores.

8. Mbi 2 milionë euro kontribut direkt i Kryeqytetit në ndërtimin e Sallës Koncertale dhe galerisë së arteve.

9. Rreth 4 milionë euro për fillimin e ndërtimit të Arenës Multifunksionale të Sportit dhe Qendrës Olimpike në Bernicë.

10. Mbi 1 milionë euro për ndërtimin e Thertores së Kryeqytetit.

11. Rreth 5 milionë euro subvencione për kategori të ndryshme të shoqërisë, si Bujqësia, Shëndetësia, Kultura, Arsimit, dhe Sporti.

12. Rreth 4 milionë euro investime për vazhdimin e ndërtimit të Shkollave dhe Kopshteve në Prishtinë.

13. 1.5 milionë euro për fillimin e ndërtimit të Spitalit të Kryeqytetit.

14. Fillimi i ndërtimit të Bulevardit “George Bush”.

15. Investime në shumë rrugë në zona rurale.

“Kjo punë është bërë me qëllim që të përgatitet një buxhet i balancuar që adreson nevojat e qytetarëve dhe është në përputhshmëri me platformën që kemi prezantuar në vazhdimësi”, ka shkruar ai.

Artikuj të ngjashëm

- Marketing -spot_img
- Marketing -spot_img

Artikujt e fundit

- Marketing -spot_img